Directe Toegang

Directe Toegang Fysiotherapie. Wat betekent dat voor u?

U heeft géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Sinds 2006 kunt u zonder verwijzing van de huisarts of specialist in de meeste gevallen direct terecht bji de fysiotherapeut. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u snel kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Wij hebben nauwe samenwerkingsverbanden met de huisartsen in de omgeving.

 

De fysiotherapeut zal de huisarts informeren over uw behandeltraject, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld alsnog doorsturen naar de huisarts of een andere medische discipline als hij in overleg met u constateert dat deze u beter kan helpen bij uw klacht.

In de meeste gevallen bent u bij ons wel op de juiste plek. Dan maakt de fysiotherapeut die u treft op korte termijn een vervolg afspraak met u voor de behandeling. Het kan ook zijn dat hij weet dat u bij een van zijn collega’s binnen, of buiten, ons team beter op uw plek bent met uw klacht. Dan kan hij daarmee direct een afspraak maken voor u.  Dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

 

Voor iedereen is er wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk. Ook met specifieke klachten aan bijvoorbeeld uw bekken, uw kaakgewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie kunt u terecht bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. In onze brede samenwerkingsverbanden is er altijd wel een therapeut die bij u past.

Neem contact met ons op