extra maatregelen per 6 november

extra maatregelen per 6 november

Wat betekenen de maatregelen voor jou als je naar de fysiotherapeut gaat?

Op dinsdag 2 november heeft het kabinet aanvullende maatregelen gegeven over het gebruik van de QR code. Bij sportverenigingen, musea, de horeca, etc wordt vanaf 6 november naar een QR code gevraagd. Voor fysiotherapie praktijken geldt dit niet. Wat doen wij voor jouw veiligheid? En voor de veiligheid van alle klanten die bij ons komen?

Voor de zorg geldt geen QR check. 

Vanuit onze beroepsethiek en onze zorgplicht sluiten wij mensen nooit uit van behandeling. Ook niet op het al dan niet hebben van een QR code. Onze klanten nemen in onze praktijk geen deel aan groepslessen. Je wordt bij ons 1 op 1, zo veilig mogelijk, begeleid. Daarbij realiseren wij ons dat het hebben van een QR code niet uitsluit dat iemand Covid-19 heeft, en eventueel besmettelijk kan zijn. In plaats van de QR code gebruikt de zorg de gezondheid check. Daarnaast maken we de behandelruimten schoon voor iedere behandeling en werken wij (altijd al) volgens hoge hygiënische standaarden. Onze praktijkruimten zijn voorzien van luchtzuiveringsinstallaties. En daarnaast zetten we aanvullende maatregelen in. Daarom werkt de gehele zorg zonder QR check. 

En hoe zit dat voor onze locaties in Sport CIty?

De regels geven aan dat sporters vanaf 6 november een QR code dienen te laten zien als zij in een sportaccommodatie willen sporten. Voor mensen die de zorg bezoeken geldt deze regel niet. Klanten van Fysiotherapie OpMaat mogen zonder QR door, als zij bij Sport City melden dat zij voor de fysiotherapeut komen. Als klant van Fysiotherapie OpMaat kun je, onder begeleiding van de fysio, gebruik maken van alle faciliteiten van Sport City. Ook van de fitnessvloer.

Dit is met Sport City afgesproken. De medewerkers van Sport City zijn op de hoogte van deze afspraak.

Wij zijn zorgverleners; als je bij ons komt heb je medische zorg nodig. Wij volgen alle regelgeving die geldt voor de gezondheidszorg. Dan is een extra QR code check niet nodig. Dat is de reden waarom je, ook bij Sport City, geen QR code hoeft te laten zien als je naar de fysiotherapeut gaat.

De gezondheidscheck blijft van kracht. 

Voor je naar de praktijk komt vragen wij om na te gaan of je verkoudheidsklachten hebt. Dan kun je niet naar de praktijk komen. Ook als in je gezin er iemand positief getest is of als jezelf verdacht wordt van Covid-19 of positief getest bent kun je niet naar de praktijk komen. Wij zetten in deze gevallen de behandeling om naar een online consult.

Dit doen we omdat je behandeltraject daardoor niet onnodig wordt onderbroken. Wij willen er voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer optimaal kunt bewegen.

Wanneer mogelijk geldt tijdens de behandeling de 1,5 meter regel. 

We houden zoveel mogelijk de 1,5 meter regel aan. We gaan ervan uit dat je dit ook doet bij onze andere klanten. Wil je hier rekening mee houden als je in de wachtkamer of in de oefenruimte bent? Voel je je onprettig in onze praktijk om welke reden dan ook? Geef het direct aan. Dan lossen we dat samen op.

Mondkapjes.

Onze praktijk is geen openbare ruimte. Het gebruik van mondkapjes is niet verplicht. Ons team draagt in de algemene ruimten een mondkapje als ze door de ruimte lopen. Dat doen we omdat we ons ervan bewust zijn dat er ook zeer kwetsbare klanten in onze praktijk komen. En die willen we graag extra beschermen. Daarnaast zal jouw fysiotherapeut tijdens de behandeling mondkapjes dragen als we de 1,5 meter niet kunnen handhaven. Jij mag zelf kiezen wat je hierin wenst. Je fysiotherapeut zal het naar jou toe aangeven als het voor hem/haar belangrijk is dat jij een mondkapje draagt. Of je vragen om je mondkapje even af doet als dat nodig is voor de behandeling.

Daarnaast hebben wij zo nodig extra persoonlijke beschermingsmiddelen voor de fysiotherapeut. Voel je je, om wat voor reden dan ook, niet prettig in de praktijk? Geef het aan. We kunnen je ook online behandelen. Een combinatie van behandelingen in de praktijk en online is ook mogelijk.

Online behandelingen.

Vanaf begin 2020 hebben wij ons gespecialiseerd in online behandelingen. Omdat we het heel belangrijk vinden dat je behandeling altijd door kan gaan. Het maakt niet uit waar je bent en om welke reden je niet naar de praktijk kan of wil komen. Met een online consult kunnen wij een goede invulling geven aan jouw behandeling. En soms zal het nodig zijn dat je echt naar de praktijk komt. Dan zal je fysiotherapeut dat met je bespreken.

Online behandelingen worden door de verzekeraar gelijk gesteld met behandelingen in de praktijk. Daarom worden ze als behandeling gedeclareerd bij je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Ook de intake kunnen we online doen. Wil je een afspraak maken en voel je je niet prettig bij een bezoek aan de praktijk. Klik hier en maak direct een afspraak voor een online intake. Of stuur een whats app bericht als je eerst wat meer informatie wil.

En verder?

Dit bericht is geschreven begin november 2021. Wij volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep. Deze veranderen regelmatig. Als er versoepelingen zijn dan voeren we die door. Daarbij houden we er altijd rekening mee dat we werken met mensen die mogelijk extra kwetsbaar zijn. Als er wijzigingen zijn die van jou extra maatregelen vragen voordat je naar onze praktijk komt dan brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. Met jouw feedback kunnen we iedereen helpen. Dank je wel voor het meedenken,

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie OpMaat