Bekkenfysiotherapie

Waarom bekkenfysiotherapie?

Je weet waarschijnlijk dat bekkenfysiotherapie goed helpt bij incontinentieklachten. De bekkenfysiotherapeut bij Fysiotherapie OpMaat heeft een veel breeder werkterrein. Heb jij klachten in het gebied van de lage rug of in je bekken? In de lage buikorganen of in je bekkenbodemspieren? Dan biedt bekkenfysiotherapie voor jou een oplossing. Onze bekkenfysiotherapeut, Sanne van Wageningen, heeft een 3-jarige Master opleiding gevolgd. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring. Hierdoor kan zij iedere klacht goed beoordelen en behandelen. Sanne werkt nauw samen met de specialisten van het Diakonesse ziekenhuis in Zeist. Zij kiest er bewust voor om ook bij Fysiotherapie OpMaat te werken. Dit doet zij op onze locatie in Den Dolder. Omdat wij ervaren dat door de combinatie van manuele therapie, fysiotherapie en bekkenfysiotherapie klachten sneller verbeteren.

 

Wanneer Bekkenfysiotherapie?

 

Bekkenklachten komen bij iedereen wel eens voor. Bij vrouwen, mannen en kinderen, ongeacht de leeftijd. Heb jij last van een van onderstaande klachten?

  • Niet te onderdrukken drang om te plassen of ontlasten?
  • Veel aandrang, ongewild verlies of heb je moeite om te plassen en/of ontlasten?
  • Heb je vaak een blaasontsteking?
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen?
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen?
  • Ervaar je seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen?
  • Een prostaatontstekingen of -irritatie?
  • Wordt je geopereerd in buik- en bekkengebied? Of ben je recent geopereerd?
  • Ben je zwanger of net bevallen? (ook ter voorkoming van klachten)

Dan kan de bekkenfysiotherapeut iets voor jou betekenen.

 

Bekkenfysiotherapie behandeling

 

De bekkenfysiotherapeut helpt jou om de bekkenbodem en omliggende spieren bewust te voelen. Als je weet wat je moet voelen kun je je spieren beter gebruiken. Jouw klachten worden eerst besproken. Dan volgt een onderzoek om de oorzaak te bepalen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem verbeterd. Daarbij wordt veel aandacht gegeven aan de stabiliteit rondom de lage rug en het bekken. Er is aandacht voor ademhaling. En je leert een goede aanspanning  en ontspanning van het bekkengebied. Ook het opvangen van de zogenaamde buikdruk wordt geoefend. Denk hierbij aan hoesten en tillen. Sanne van Wageningen focust zich vooral op de verbetering van de functie van je bekken. Zij bekijkt jouw persoonlijke mogelijkheden en oplossingen in het dagelijks leven. Jouw beleving van de klacht en de door jou gewenste oplossing staan daarbij centraal.

Bel met onze praktijkassistenten. Of maak via onderstaande button direct een afspraak met Sanne.

Hardloopclinic

Maak direct een online afspraak