Bekkenfysiotherapie

Waarom bekkenfysiotherapie?

Je weet waarschijnlijk dat bekkenfysiotherapie goed helpt bij incontinentieklachten. De bekkenfysiotherapeut bij Fysiotherapie OpMaat heeft, naast incontinetieklachten, een veel breeder werkterrein. Heb jij klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren? Dan biedt bekkenfysiotherapie ook voor jou uitkomst. Onze bekkenfysiotherapeut, Sanne van Wageningen, heeft een 3-jarige Master opleiding gevolgd. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring binnen diverse werkomgevingen. Hierdoor kan zij iedere klacht goed beoordelen en behandelen. Sanne werkt nauw samen met de specialisten van het Diakonesse ziekenhuis in Zeist. Zij kiest er bewust voor om naast haar eigen praktijk met de therapeuten van Fysiotherapie OpMaat samen te werken. Dit doet zij op onze locatie in Den Dolder. Omdat wij ervaren dat door deze goede samenwerking klachten snel verbeteren en verholpen kunnen worden.

 

Wanneer Bekkenfysiotherapie?

 

Problemen in het bekkengebied kunnen zowel bij vrouwen, mannen en kinderen voorkomen, ongeacht de leeftijd. Heb jij last van een van onderstaande klachten?

  • Heb je last van niet te onderdrukken, veel aandrang, ongewild verlies of heb je moeite om te plassen en/of ontlasten?
  • Heb je vaak een blaasontsteking?
  • Heb je klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen?
  • Heb je pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen?
  • Ervaar je seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen?
  • Heb je een prostaatontstekingen of -irritatie?
  • Heb je een operatie in buik- en bekkengebied gehad of ga je die binnenkort krijgen?
  • Ben je zwanger of net bevallen? (ook ter voorkoming van klachten)

Dan kan de bekkenfysiotherapeut iets voor jou betekenen.

 

Bekkenfysiotherapie behandeling

 

De bekkenfysiotherapeut helpt jou om de bekkenbodem en omliggende spieren bewust te voelen en te gebruiken. Jouw klachten worden eerst besproken en vervolgens  onderzocht om de oorzaak te bepalen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem verbeterd, Daarbij is het ook belangrijk om de stabilisatie rondom de lage rug en het bekken te verbeteren. Er is aandacht voor ademhaling en ontspanning van het bekkengebied. Ook het opvangen van de zogenaamde buikdruk wordt geoefend. Denk hierbij aan hoesten en tillen. Sanne van Wageningen focust zich vooral op de verbetering van de functie en de mogelijkheden en oplossingen in het dagelijks leven. Jouw beleving van de klacht en de door jou gewenste oplossing staan daarbij centraal. Bel met onze praktijkassistenten. Of maak via onderstaande button direct een afspraak met Sanne.

Hardloopclinic

Maak direct een online afspraak