Manuele Therapie

Wat is Manuele Therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die snel effect geeft. De therapie is gericht op het beter laten functioneren van de gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Binnen onze praktijk werken de manueel therapeuten nauw samen met de andere specialisten van het team. Hierdoor bieden zij samen een snelle, blijvende oplossing, voor jouw klacht.

 

Wat kan Manuele Therapie voor jou betekenen?

 

Onze praktijkassistentes luisteren naar jouw verhaal. Zij weten wie van ons team je het beste met jouw klacht kan helpen. Door goed te luisteren naar je verhaal kan je klacht het snelste verholpen worden. Indien je vraagt naar de manueel therapeut wordt direct bij een van onze manueel therapeuten een afspraak aangeboden.

nekpijn

Maak direct een online afspraak

Manuele Therapie, wat voor jou?

 

De fysiotherapeut start samen met jou de behandeling. Gaandeweg het behandeltraject ziet de therapeut dat jij goed baat kunt hebben bij manueel therapie. Natuurlijk is het voor jou prettig om bij een persoon onder behandeling te zijn. Maar soms kan een andere therapeut een snelle verbetering van je klacht bieden. Ons team kent elkaars krachten en weet welke aanvullende behandeling goed bij kan dragen aan jouw herstel. Manueel therapie, bekken fysiotherapie en sport fysiotherapie zijn specialisaties die veel toe kunnen voegen. Jouw fysiotherapeut is hier natuurlijk goed van op de hoogte en deelt zijn kennis graag met je. Jouw therapeut bespreekt met je de mogelijkheden:

 

Er volgt een gezamenlijke behandeling

 

Jouw therapeut maakt een afspraak waarbij de manueel therapeut ook aanwezig zal zijn. Samen kijken zij naar je klacht en de manueel therapeut geeft informatie, adviezen en voert manuele technieken uit waarna de behandeling bij je eigen therapeut voortgezet kan worden. Zo nodig wordt dit herhaalt. Of de behandeling wordt over genomen door de manueel therapeut als dit nodig blijkt te zijn.

 

Jouw therapeut draagt je over aan de manueel therapeut

 

Jouw therapeut informeert de Manueel therapeut over de voortgang van je behandeltraject. Daarbij worden concrete vragen neergelegd die voor jouw behandeling belangrijk zijn. De behandeling wordt (tijdelijk) overgenomen door de manueel therapeut. De Manueel therapeut zal je altijd op zijn specifieke wijze onderzoeken alvorens hij de therapie inzet. Als de manueel therapeut klaar is met zijn deel van de therapie wordt je weer overgedragen aan jouw fysiotherapeut. Soms is de inzet van de manueel therapeut voldoende en sluit de manueel therapeut samen met je het traject af.

 

Natuurlijk blijft jouw fysiotherapeut op de hoogte van de behandelingen. Ons team werkt nauw samen en blijft bij je betrokken tijdens jouw gehele traject. Door onze specialisten samen te laten werken ben jij snel van je klacht af en blijft deze ook weg. Kijk bij onze diverse locaties naar de informatie van onze medewerkers en kies de therapeut die het beste past bij je klacht.

Slider