Lage rugklachten

Fysiotherapie helpt

Voor lage rugpijn is in 9 van de 10 gevallen geen specifieke oorzaak aantoonbaar. Slechts zelden is er bij lage rugpijn sprake van een beschadiging van de rug of van een hernia. Maar dat wil niet zeggen dat u er niet behoorlijk last van kunt hebben.

De pijn in de onderrug staat het meest op de voorgrond. Eventueel kan deze uitstralen naar de bilregio en/of in het bovenbeen. De pijn kan verergeren door bepaalde houdingen.  Zo kunt u bijvoorbeeld veel pijn hebben als u langer zit. Ook kunnen bepaalde bewegingen zoals tillen en het veranderen van houding extra pijnlijk zijn. Vaak starten lage rugklachten met ochtendstijfheid. Dan komt u wat minder soepel uit bed. En u merkt dat als u even heeft bewogen u weer wat soepeler beweegt.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Fysiotherapie OpMaat is een van de 80 praktijken die door uw zorgverzekeraar is uitgekozen om mee te doen met een speciaal programma voor lage rugklachten. Dit is natuurlijk heel bijzonder. Het geeft aan dat wij een duidelijk meetbare bijdrage leveren aan het goed en snel oplossen van uw rugklachten. Binnen het team van Fysiotherapie OpMaat zijn 5 rug specialisten aanwezig die ieder zijn eigen kwaliteit heeft.

 

Waarom helpt fysiotherapie?

Het inzetten van fysiotherapie en manuele therapie bevorderd het herstel van lage rugklachten. Wij geven u uitleg over het klachtenbeeld. U hoort van ons hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Uw persoonlijke therapeut stelt in overleg met u een plan op om de lage rugklachten op te lossen. De behandeling kan naast het geven van adviezen bestaan uit het oefentherapie en/of het losmaken/beter laten bewegen van de gewrichten in de onderrug. De fysiotherapeut zal dit doen met massagetechnieken. Binnen ons team van rug-specialisten zijn ook 3 manueel therapeuten werkzaam die zo nodig met mobilisaties uw klachten snel en blijven oplossen.

Oedeem Lymfedrainage
Lage rugklachten

Waarom beveelt uw zorgverzekeraar ons aan?

Door onze ervaringen met heel veel cliënten en onze gemeenschappelijke kennis helpen wij u in de regel met 3 tot 7 behandelingen blijvend van uw klachten af. Dit is lager dan gemiddeld en daarom zijn wij door uw zorgverzekeraar uitgekozen tot Plus praktijk. Door onze hoge klanttevredenheid en goed behandelresultaat zijn wij vervolgens ook nog gevraagd om deel te nemen aan dit speciale rug-programma.

 

Waar kunt u dit zien?

Onze klanttevredenheid bij De Feedback Companie wordt gemeten op verzoek van de zorgverzekeraars. Daarnaast geven cliënten regelmatig vanuit eigen beweging hun mening over onze praktijk op Zorgkaart Nederland.  Op beide scoren wij bijzonder goed. Hier zijn wij natuurlijk heel trots op.

 

Iedere positieve review maakt dat wij met een glimlach door de dag gaan. En hierdoor ziet uw zorgverzekeraar ook dat wij echt een goede praktijk zijn die hun cliënten goed, snel en blijvend van klachten af helpt. Niet alleen de rugklachten natuurlijk. Echter, voor rugklachten zijn er nu speciale praktijken uit gekozen omdat rugklachten zo vaak voorkomen in Nederland. Uw zorgverzekeraar adviseert u om bij rugklachten voor een goede praktijk te kiezen. Hiermee kunnen kosten in de zorg voorkomen worden. En dat vinden we allemaal een mooie zaak.

 

Betekend dit dat u in een vast behandelprogramma terecht komt als u bij ons behandeld wordt?

Nee, zeker niet. Wij scoren zo goed op behandelresultaten en klanttevredenheid omdat wij altijd de cliënt centraal zetten. Ieder mens is uniek. Wat voor de ene persoon werkt kan voor de ander averechts werken. Een hardloper van 27 heeft een andere behandeling nodig dan een 87-jarige yoga docente. Dat is overduidelijk. Maar ook alle kleine verschillen, wensen en mogelijkheden van onze cliënten nemen wij mee in onze behandelingen.

 

Het gaat allemaal om uw behandeling!

Daarom starten we ook altijd met een uitgebreide intake. Wij willen weten wat u beweegt. Hoe u omgaat met uw lichaam. Hoe uw klachten zijn ontstaan en wat u verwacht van de behandelingen. Daardoor kunnen we direct een goede behandeling inzetten die bij u persoonlijk past.

 

Heeft u lage rugklachten? Neem contact met ons op en wij starten samen met u aan de blijvende oplossing van uw klacht.

Neem contact met ons op