In 1 x efficient van je rugklachten af met rug fysiotherapie

Waarom krijg je last van je rug?

Op zoek naar rug fysiotherapie? Dan zit je bij ons aan het goede adres! Als je last van je rug hebt is het in veel gevallen lastig een oorzaak aan te wijzen. Er is echter zelden sprake van iets ernstigs. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij er geen last van kunt hebben. De rugpijn kan je belemmeren in alles wat je op een dag wil doen. En die pijn kan uitstralen naar de bilregio en/of in het bovenbeen. De klachten kunnen verergeren door bepaalde houdingen.

 

Zo kun je bijvoorbeeld extra last van je rug hebben als je langer zit. Ook kunnen bepaalde bewegingen zoals tillen en het veranderen van houding vervelend zijn. Vaak start rugpijn met ochtendstijfheid of door een beweging die je net even anders dan normaal uitvoert. Of die je al een poos niet intensief hebt gedaan.  Soms merk je dat, als je even hebt bewogen, je weer wat soepeler beweegt.

 

Rug fysiotherapie: speciaal voor je rug

 

Het inzetten van manuele therapie en specifieke rug fysiotherapie bevorderd het herstel. Zeker als je specifiek kiest voor  rug fysiotherapie. De behandeling zorgt er ook nog eens voor dat je rugklachten niet meer terug komen. Wij geven je natuurlijk uitleg over hoe je het beste met de klachten om kunt gaan. Jouw persoonlijke fysiotherapeut stelt in overleg met jou een plan op om met fysiotherapie de klachten aan je rug op te lossen.

 

De behandeling van rug fysiotherapie bestaat, naast de behandeling in de praktijk, uit het geven van rug oefeningen, het losmaken van gewrichten, beter laten bewegen van de gewrichten in de rug. De fysiotherapeut zal dit onder meer doen met massagetechnieken. Binnen ons team van rug-specialisten zijn ook manueel therapeuten werkzaam die zo nodig je rug met mobilisaties behandelen. Samen zorgen we ervoor dat je snel en blijvend geen last van je rug meer hebt.

Behandeling

Maak direct een online afspraak

rug fysiotherapie

Online rug fysiotherapie

 

Via een online afspraak kunnen we je rug ook goed behandelen. Of je nu naar de praktijk komt of je fysiotherapeut spreekt via een online fysiotherapie consult; wij geven een goede invulling aan je behandeling. Ook een combinatie van behandelingen in de praktijk met een fysiotherapeut en via online fysiotherapie consulten is heel goed mogelijk. Op die manier hoef je niet iedere keer naar de praktijk te komen.

 

Door de verschillende lockdowns zijn wij heel goed geworden in behandelen op deze manier. Zo kunnen we ook bij pijn in de onderrug online een intake afnemen en advies geven. Als het dan voor vervolgbehandelingen nodig is dat je naar de praktijk komt dan kan dat ook bij een praktijk bij jou in de buurt.

 

Wil je liever eerst zelf aan de slag met je rugklachten? Dan kan een van onze fysiotherapeuten een oefenprogramma op maat maken. Speciaal voor jouw rugklachten. Lees hier alles daarover.

Het rugklachten fysiotherapie traject

 

Wij scoren zo goed op behandelresultaten en klanttevredenheid omdat wij altijd jouw centraal zetten. Ieder mens is uniek. Wat voor de ene persoon werkt kan voor de ander averechts werken. Een hardloper van 27 heeft een andere behandeling nodig dan een 87-jarige yoga docente. Dat is overduidelijk. Maar ook alle kleine verschillen, wensen en mogelijkheden van onze cliënten nemen wij mee in onze behandelingen.

 

Daarom starten we ook altijd met een uitgebreide intake. Wij willen weten wat jouw beweegt. Hoe je omgaat met je lichaam. Hoe je lage rugpijn klachten zijn ontstaan en wat je verwacht van de behandelingen. Daardoor kunnen we direct een goede behandeling inzetten die bij jou persoonlijk past. Heb je rugklachten? Maak direct een afspraak en wij starten samen met jou aan de blijvende oplossing van je klacht.

Speciaal rug fysiotherapie programma

Fysiotherapie OpMaat is een van de 80 praktijken die door jouw zorgverzekeraar is uitgekozen om mee te doen met een speciaal programma als rug fysio. Dit is natuurlijk heel bijzonder. Het geeft aan dat wij een duidelijk meetbare bijdrage leveren aan het goed en snel oplossen van je lage rugklachten. Binnen het team van Fysiotherapie OpMaat zijn vijf rug-specialisten aanwezig die ieder zijn eigen kwaliteit heeft. Door onze ervaringen met heel veel cliënten en onze gemeenschappelijke kennis helpen wij iedereen in de regel met drie tot zeven behandelingen blijvend van rugklachten af. Dit zijn minder behandelingen dan in de gemiddelde fysiotherapiepraktijk.

In 1 x van je rugklachten af

Wij zien in onze praktijk niet veel mensen voor een 2e of 3e keer terugkomen met dezelfde klachten. Je kunt, als fysiotherapeut, met de specialisatie rug fysiotherapie iemand snel van zijn klachten afhelpen. Maar als klant vind jij het ook belangrijk dat je klachten niet iedere keer terug komen. Beiden doen we in onze praktijk beter dan gemiddeld; we behandelen kort en goed en daarom zijn wij door je zorgverzekeraar uitgekozen tot Plus praktijk. Door onze hoge klanttevredenheid en goed behandelresultaat zijn wij vervolgens ook nog gevraagd om deel te nemen aan dit speciale rug-programma.

Klanttevredenheid

Onze klanttevredenheid bij Feedback Company wordt gemeten op verzoek van de zorgverzekeraars. Daarnaast geven cliënten regelmatig vanuit eigen beweging hun mening over onze praktijk op Zorgkaart Nederland.  Op beide scoren wij bijzonder goed. Recent zijn wij ook gestart met reviews op Google te registreren. Omdat iedereen hier open en eerlijk kan zien hoe anderen over ons denken. Ook hier scoren we goed. Hier zijn wij natuurlijk heel trots op. Iedere positieve review maakt dat wij met een glimlach door de dag gaan.

Zorgkosten

Door onze hoge klanttevredenheid ziet iedereen dat wij echt een goede praktijk zijn die hun cliënten goed, snel en blijvend van klachten af helpt. Niet alleen de rugklachten natuurlijk. Echter, voor rugklachten zijn er nu speciale praktijken uit gekozen omdat rugklachten zo vaak voorkomen in Nederland. Je zorgverzekeraar adviseert je om bij rugklachten voor een goede praktijk te kiezen. Hiermee kunnen kosten in de zorg voorkomen worden. En dat vinden we allemaal een mooie zaak.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Weet je niet of het wel echt nodig is om een afspraak voor rug fysiotherapie te maken? Wil je misschien een korte vraag stellen over een klacht waar je last van hebt? Wij zijn bereikbaar via WhatsApp voor al je vragen. Een van onze fysiotherapeuten neemt in zo’n geval de tijd om je vragen te beantwoorden, helemaal gratis. De fysiotherapeut belt je zo nodig terug op een afgesproken tijdstip om je vraag rustig door te spreken. Klik hieronder op de knop “WhatsApp” om direct het gesprek aan te gaan met een van onze fysiotherapeuten.

Maak direct een online afspraak