Schouderpijn oefeningen

Over de schouderpijn oefeningen

 

Hier tref je drie eenvoudige schouderpijn oefeningen aan om rugklachten tegen te gaan. Ze helpen je om zelf je schouderklachten op te lossen. Je schouderpijn worden met deze schouderklachten oefeningen al snel minder.

 

Heb je al langer fysieke problemen en ben je daarvoor onder behandeling bij een arts? Doe de oefeningen dan niet zonder dat je hebt overlegd of deze oefeningen voor jou ook veilig zijn. Ben je in de regel fit en zonder klachten, dan kun je deze oefeningen veilig doen. Start voorzichtig met de eerste rug oefening! En stop direct met de oefeningen als je merkt dat je meer pijn krijgt.

 

Als je vragen hebt of de uitleg onduidelijk vindt; stuur gerust een bericht voor schouder fysiotherapie. Dan nemen we z.s.m. contact met je op. Of plan direct een online afspraak in. We laten je de schouder oefening zien en kijken samen met jou of jij de oefeningen tegen schouderpijn goed en veilig uit kunt voeren. Succes met de oefeningen!

Voor alle schouder oefeningen geldt:

 

Voer de schouder oefeningen uit op een vlakke ondergrond. Niet op je bed; je matras geeft niet voldoende steun om de oefeningen goed te kunnen doen! Je kunt eventueel wel een deken of een yoga matje op de grond leggen om wat zachter te liggen. Een dik vloerkleed is vaak ook al goed.

 

Doe ze ’s ochtends als je uit bed komt en ’s avonds voor het slapen gaan. Gaat je schouderpijn beter? Maak er een gewoonte van deze schouderpijn oefeningen ’s ochtends te blijven doen. Dan heb je nooit meer last van je rug!

 

Voer ze uit in de volgorde die wij aangeven. Start met schouderpijn oefening 1. Dat is de makkelijkste oefening. Luister goed naar je lichaam. Iedere oefening gaat een stapje verder. Als je pijn krijgt bij een van de oefeningen tegen schouderpijn is dat een signaal dat het slim is om even contact met ons op te nemen. Stop in ieder geval direct!

 

Begin met iedere oefening 3 x te herhalen. Gaat dat goed dan kun je het per dag opbouwen tot je ze 10 x herhaalt. Houd er rekening mee dat je lijf even moet wennen. Vaak heb je de dag erna wat meer last van je rug. Dat noemen we napijn. Hou het dan op 3 herhalingen per keer en voer de oefeningen niet verder op totdat je merkt dat de napijn minder wordt. Meestal duurt dit 1 a 2 dagen. Neem contact op als de napijn bij jou langer duurt. Of als de pijn erger wordt.

Maak direct een online afspraak

starthouding hernia test 1

Schouder oefening 1: de starthouding

 

Oefening

uitvoering hernia test 1

Oefening 1: de uitvoering

 

Oefening

Schouderpijn oefening 2: de starthouding

 

Oefening

starthouding hernia test 2 en 3

Oefening 2: de uitvoering (1/2)

 

Oefening

rug oefening 2 uitvoering

Oefening 2: de uitvoering (2/2)

 

Oefening

uitvoering hernia test 2
starthouding hernia test 2 en 3

Schouderpijn oefening 3: de starthouding

 

Oefening

uitvoering hernia test 3

Oefening 3: de uitvoering

 

Oefening

Gelukt?

 

Super! Je bent goed op weg om je schouder sterk te maken en je schouderpijn zelf op te lossen. Nog niet van je schouderpijn af? Na een paar weken worden de schouderpijn oefeningen misschien wat saai. Waarschijnlijk vind je ze ook te licht worden. Dat is een goed teken. Niet alleen je schouderspieren maar de spieren van je hele romp sterker zijn geworden! En stiekem heb je ook je arm-, bil- en beenspieren getraind. Je bent toe aan de volgende stap. Heb je nog steeds klachten? Dan is het misschien tijd om een behandeling voor je schouderklachten te overwegen.