Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie of lymfedrainage is een verbijzondering binnen de fysiotherapie die wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen. Als dit voorkomt in een bepaald gedeelte van het lichaam spreken we van oedeem. Bijvoorbeeld na een operatie. Dan kan lymfeoedeem ontstaan doordat de lymfeklieren zijn weggehaald. Het lichaam kan dan niet op eigen kracht het vocht (de lymfe) afvoeren. Daardoor is de afvoer van vocht verstoort en hoopt het vocht zich op in de arm of het been. Ook na plastische chirurgie, bijvoorbeeld in het gezicht, kan lymfedrainage goed helpen bij snel herstel van het geopereerde gebied.

Op oudere leeftijd kan oedeem ontstaan door minder bewegen of een gestoorde  waterhuishouding in het lichaam, bijv. doordat we teveel zout vasthouden. Ook grote productie van afvalstoffen kan oedeemachtige verschijnselen veroorzaken, zoals het verzwikken van een enkel, een flinke kneuzing of zelfs een zware sportinspanning. Deze acute gevallen zijn goed te behandelen met lymfedrainage.

Behandelbank

Voor deze oedeemvorming is een oplossing

Gelukkig is dit met een speciale behandeling, lymfedrainage genoemd, redelijk goed tot goed te behandelen. Lymfedrainage kan hulp bieden bij statisch lymfe-oedeem, dynamisch oedeem, ontstekingsachtige aandoeningen, verzuurde spieren, huidproblemen, chronisch vermoeidheid syndroom, fibromyalgie en RSI-klachten.

Eliane Corinaldi is een zeer ervaren oedeemtherapeut die jou snel van je klachten afhelpt. In Brazilië heeft zij veel ervaring opgedaan met lymfedrainage na plastische chirurgie. Daar is het een standaard onderdeel van de behandeling na de operatie. Omdat je herstel sneller en mooier verloopt als het oedeem wordt opgelost middels therapie. En natuurlijk heeft zij veel ervaring met de oedeemtherapievormen die hier in Nederland veel gebruikt worden.

De agenda van Eliane staat meestal vol. Vind je geen mogelijkheid in de online agenda? Bel of whats app gerust even met de praktijkassistente.

Maak direct een online afspraak

Gespecialiseerde therapeut

Eliane Corinaldi

Eliane Corinaldi

Oedeemtherapeut
Ik ben in 1985 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Universiteit van Parana (Brazilië).