Wat is Manuele Therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die snel effect geeft. Omdat de therapie gericht is op het beter laten functioneren van de wervelkolom. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Al snel voel je een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Binnen onze praktijk werken de manueel therapeuten nauw samen met de andere specialisten van het team. Hierdoor bieden zij samen een snelle, blijvende oplossing, voor jouw klacht.

Manuele Therapie, wat voor jou?

Met die vraag kunnen onze praktijkassistenten jou goed helpen. Zij weten wie van ons team jou het beste kan helpen met jouw klacht. Door goed te luisteren naar je verhaal kan je klacht het snelste verholpen worden.

Manuele therapie

Maak direct een online afspraak

Manuele therapie

Wat kan Manuele Therapie voor jou betekenen?

Manuele therapie geeft snel resultaat bij nek- en rugklachten. Maar ook bij schouderklachten en klachten aan je bekken of heup kan manueel therapie zorgen voor een snelle verbetering. Binnen onze praktijk weten alle fysiotherapeuten wanneer er extra resultaat uit manuele therapie behaald kan worden. Dan verwijzen ze je door naar een van de manueel therapeuten in onze praktijk.

Het kan dus zijn dat de fysiotherapeut start met jou de behandeling. Gaandeweg het behandeltraject ziet de therapeut dat jij goed baat kunt hebben bij manueel therapie. Natuurlijk is het voor jou prettig om bij 1 persoon onder behandeling te zijn. Maar soms kan een andere therapeut een snelle verbetering van je klacht bieden. Ons team kent elkaars krachten en weet welke aanvullende behandeling goed bij kan dragen aan jouw herstel. Manueel therapie, bekken fysiotherapie en sport fysiotherapie zijn specialisaties die veel toe kunnen voegen. Jouw fysiotherapeut is hier natuurlijk goed van op de hoogte en deelt zijn kennis graag met je. Jouw therapeut bespreekt de mogelijkheden met je:

1. Er volgt een gezamenlijke behandeling

Jouw therapeut maakt een afspraak waarbij de manueel therapeut ook aanwezig zal zijn. Samen kijken zij naar je klacht en de manueel therapeut geeft informatie, adviezen en voert manuele technieken uit waarna de behandeling bij je eigen therapeut voortgezet kan worden. Zo nodig wordt dit herhaalt. Of de behandeling wordt over genomen door de manueel therapeut als dit nodig blijkt te zijn.

2. Jouw therapeut draagt je over aan de manueel therapeut

Jouw therapeut informeert de Manueel therapeut over de voortgang van je behandeltraject. Daarbij worden concrete vragen neergelegd die voor jouw behandeling belangrijk zijn. De behandeling wordt (tijdelijk) overgenomen door de manueel therapeut. De Manueel therapeut zal je altijd op zijn specifieke wijze onderzoeken alvorens hij de therapie inzet. Als de manueel therapeut klaar is met zijn deel van de therapie wordt je weer overgedragen aan jouw fysiotherapeut. Soms is de inzet van de manueel therapeut voldoende en sluit de manueel therapeut samen met je het traject af.

Natuurlijk blijft jouw fysiotherapeut op de hoogte van de behandelingen. Ons team werkt nauw samen en blijft bij je betrokken tijdens jouw gehele traject. Door onze specialisten samen te laten werken ben jij snel van je klacht af en blijft deze ook weg. Kijk bij onze diverse locaties naar de informatie van onze medewerkers en kies de therapeut die het beste past bij je klacht.

Gespecialiseerde therapeuten

Jim Paul Terlingen

Jim Paul Terlingen

Manueel Therapeut
In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Thim van der Laan.
David Kengen

David Kengen

Manueel Therapeut
In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik mij gespecialiseerd als arbeidsfysiotherapeut.