Waardoor worden rugpijn en rugklachten veroorzaakt?

Voor rugklachten is in 9 van de 10 gevallen geen specifieke oorzaak aantoonbaar. Zelden is er bij rugpijn sprake van een ernstige aandoening. Maar dat wil niet zeggen dat jij er niet behoorlijk last van kunt hebben. De pijn kan je belemmeren in alles wat je op een dag wil doen. En rugklachten kunnen uitstralen naar de bilregio en/of in het bovenbeen. De pijn kan verergeren door bepaalde houdingen.  Zo kun je bijvoorbeeld extra veel pijn hebben als je langer zit. Ook kunnen bepaalde bewegingen zoals tillen en het veranderen van houding extra pijnlijk zijn. Vaak start rugpijn met ochtendstijfheid of door een beweging die je net even anders dan normaal uitvoert. Of die je al een poos niet intensief hebt gedaan.  Soms merk je dat, als je even hebt bewogen, je weer wat soepeler beweegt.

Sportmassage

Wat kunnen wij met fysiotherapie doen aan rugklachten?

Het inzetten van rugklachten fysiotherapie en manuele therapie bevorderd het herstel van rugklachten. En we zorgen ervoor dat de klachten niet meer terug komen. Wij geven je natuurlijk uitleg over hoe je het beste met de klachten om kunt gaan. Jouw persoonlijke therapeut stelt in overleg met jou een plan op om de rugklachten en rugpijn op te lossen. De behandeling kan naast het geven van adviezen bestaan uit oefentherapie en/of het losmaken/beter laten bewegen van de gewrichten in de onderrug. De fysiotherapeut zal dit doen met massagetechnieken. Binnen ons team van rug-specialisten zijn ook 3 manueel therapeuten werkzaam die zo nodig je rug met mobilisaties behandelen. Samen zorgen we ervoor dat je rugklachten snel en blijvend oplossen.

Maak direct een online afspraak

Onze expertise in rugklachten fysiotherapie

Fysiotherapie OpMaat is een van de 80 praktijken die door jouw zorgverzekeraar is uitgekozen om mee te doen met een speciaal programma voor rugklachten fysiotherapie. Dit is natuurlijk heel bijzonder. Het geeft aan dat wij een duidelijk meetbare bijdrage leveren aan het goed en snel oplossen van je rugklachten. Binnen het team van Fysiotherapie OpMaat zijn 5 rug specialisten aanwezig die ieder zijn eigen kwaliteit heeft. Door onze ervaringen met heel veel cliënten en onze gemeenschappelijke kennis helpen wij iedereen in de regel met 3 tot 7 behandelingen blijvend van rugklachten af. Dit zijn minder behandelingen dan in de gemiddelde fysiotherapiepraktijk. En daarnaast zien wij in onze praktijk niet veel mensen voor een 2e of 3e keer terugkomen met dezelfde klachten. Je kunt, als fysiotherapeut, iemand snel van zijn klachten afhelpen. Maar als klant vind jij het ook belangrijk dat je klachten niet iedere keer terug komen. Beiden doen we in onze praktijk beter dan gemiddeld; we behandelen kort en goed en daarom zijn wij door je zorgverzekeraar uitgekozen tot Plus praktijk. Door onze hoge klanttevredenheid en goed behandelresultaat zijn wij vervolgens ook nog gevraagd om deel te nemen aan dit speciale rug-programma.

Waaruit blijkt deze expertise in rugklachten?

Onze klanttevredenheid bij Feedback Company wordt gemeten op verzoek van de zorgverzekeraars. Daarnaast geven cliënten regelmatig vanuit eigen beweging hun mening over onze praktijk op Zorgkaart Nederland.  Op beide scoren wij bijzonder goed. Recent zijn wij ook gestart met reviews op Google te registreren. Omdat iedereen hier open en eerlijk kan zien hoe anderen over ons denken. Ook hier scoren we goed. Hier zijn wij natuurlijk heel trots op.

 

Iedere positieve review maakt dat wij met een glimlach door de dag gaan. En hierdoor ziet iedereen dat wij echt een goede praktijk zijn die hun cliënten goed, snel en blijvend van klachten af helpt. Niet alleen de rugklachten natuurlijk. Echter, voor rugklachten zijn er nu speciale praktijken uit gekozen omdat rugklachten zo vaak voorkomen in Nederland. Je zorgverzekeraar adviseert je om bij rugklachten voor een goede praktijk te kiezen. Hiermee kunnen kosten in de zorg voorkomen worden. En dat vinden we allemaal een mooie zaak.

Fysiotherapie bij rugklachten

Online fysiotherapie

Ook rugklachten of rugpijn kunnen wij goed behandelen via een online consult. Of je nu naar de praktijk komt of je fysiotherapeut spreekt via een online fysiotherapie consult; wij geven een goede invulling aan je behandeling. Ook een combinatie van behandelingen in de praktijk en via online fysiotherapie consulten is heel goed mogelijk. Op die manier hoef je niet iedere keer naar de praktijk te komen. Door de verschillende Lockdowns zijn wij goed geworden in behandelen via een online consult. Zo kunnen we ook voor rugklachten online een intake afnemen en advies geven. We weten dus wat te doen bij rugpijn. Als het dan voor vervolgbehandelingen nodig is dat je naar de praktijk komt dan kan dat ook bij een praktijk bij jou in de buurt.

Zelf aan de slag met je herstel van je rugklachten? Met Fysi-E ga jij zelf aan de slag met oefeningen, die online voor jou klaar worden gezet door onze fysiotherapeuten. Volg het op maat gemaakte plan waar en wanneer het jou uitkomt!

Traject om lage rugpijn te behandelen

Wij scoren zo goed op behandelresultaten en klanttevredenheid omdat wij altijd jouw centraal zetten. Ieder mens is uniek. Wat voor de ene persoon werkt kan voor de ander averechts werken. Een hardloper van 27 heeft een andere behandeling nodig dan een 87-jarige yoga docente. Dat is overduidelijk. Maar ook alle kleine verschillen, wensen en mogelijkheden van onze cliënten nemen wij mee in onze behandelingen. Daarom starten we ook altijd met een uitgebreide intake. Wij willen weten wat jouw beweegt. Hoe je omgaat met je lichaam. Hoe je lage rugpijn klachten zijn ontstaan en wat je verwacht van de behandelingen. Daardoor kunnen we direct een goede behandeling inzetten die bij jou persoonlijk past. Heb je rugklachten? Maak direct een afspraak en wij starten samen met jou aan de blijvende oplossing van je klacht.

Gespecialiseerde therapeuten

Erik Edelenbosch

Erik Edelenbosch

Sportfysiotherapeut
Ik ben gediplomeerd sportfysiotherapeut (NOC*NSF) Personal Trainer en Coach.
Jim Paul Terlingen

Jim Paul Terlingen

Manueel Therapeut
In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Thim van der Laan.
David Kengen

David Kengen

Manueel Therapeut
In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik mij gespecialiseerd als arbeidsfysiotherapeut.