Sportmassage bij jouw fysiotherapeut

Behandelkamer

Een sportmassage of ontspanningsmassage lost de spanning in een vermoeid lichaam op. Jouw fysiotherapeut kent alle technieken hiervoor. Tijdens de opleiding tot fysiotherapeut krijgen wij een enorme basiskennis van alle spieren. De functie van de spieren. De onderlinge samenwerking van de spieren met je pezen en gewrichten. Maar ook van de belasting en de belastbaarheid.

De verschillende technieken die wij inzetten zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren. Daarnaast optimaliseer je met een massage de stofwisseling waardoor je lichaam beter in staat is om te herstellen. Heb je last van overbelasting door een te forse inspanning? Door een sportmassage kan na een stevige fysieke inspanning spierpijn worden voorkomen of verholpen. Ook kan een massage vooraf aan een sportevent zorgen dat je goed voorbereid een fysieke uitdaging aangaat. Maar ook als je geen extreme sportuitdagingen aangaat: als je merkt dat bepaalde delen van je lichaam stram en stijf aanvoelen dan kan een sportmassage uitkomst bieden.

Een ontspannende massage is totaal anders. Als je veel stress ervaart of merkt dat je vast zit in je lijf kan een ontspanningsmassage er juist voor zorgen dat je weer even rustig contact maakt met je lijf. Door even rustig de tijd voor jezelf te nemen en je aandacht hierop te vestigen kunnen de muizenissen in je hoofd even verdwijnen.

Een massage is ook echt even tijd nemen voor jezelf. Na een ontspannende of juist intensieve massage door de medewerkers van Fysiotherapie OpMaat verlaat je de praktijk met een heerlijk gevoel.

De massages die wij in onze praktijk bieden zijn geen medische behandeling. Mochten wij tijdens je massage zien dat je een aandoening of klacht heeft die onder fysiotherapie valt dan zullen wij je een fysiotherapeutische behandeling voorstellen. Dat is een van de voordelen van een massage door een fysiotherapeut.

Maak direct een online afspraak

Gespecialiseerde therapeuten

Erik Edelenbosch

Erik Edelenbosch

Sportfysiotherapeut
Ik ben gediplomeerd sportfysiotherapeut (NOC*NSF) Personal Trainer en Coach.
Taipio Wolfjager

Taipio Wolfjager

Sportfysiotherapeut
Ik ben in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam.
David Kengen

David Kengen

Manueel Therapeut
In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik mij gespecialiseerd als arbeidsfysiotherapeut.