Direct echografie zonder wachtlijst

Je wil graag direct weten wat er aan de hand is als je pijn of ongemak ervaart. Wachtlijsten in ziekenhuizen kunnen oplopen tot wel 4 weken. Bij Fysiotherapie OpMaat kun je direct terecht voor een echografie zonder wachtlijst. En je krijgt ook direct de uitslag.

Wij gebruiken, als het nodig is, direct echografisch onderzoek tijdens de intake om snel en nauwkeurig een diagnose te stellen.

Onze hoogwaardige apparaten worden ook in ziekenhuizen gebruikt. Maar bij ons zijn er geen wachtlijsten. Je kunt vaak nog dezelfde dag terecht.

Echografie

Direct echografie zonder verwijzing

Natuurlijk zetten wij, daar waar nodig, direct echografie in voor of tijdens een behandeltraject bij ons in de praktijk. Vaak is dit overigens helemaal niet nodig. Wij voeren zeker niet standaard een echografie uit als je bij ons onder behandeling komt. Daar hebben we simpelweg de tijd niet voor. We doen het alleen als we denken dat het een meerwaarde heeft voor jou en je therapeut om te weten wat er precies aan de hand is.

Maar ook zonder dat je bij ons onder behandeling komt kun je bij ons terecht voor een snelle diagnose van jouw klachten. Je hebt hiervoor geen verwijzing van een arts nodig. Wil jij snel weten wat er precies aan de hand is in jouw lichaam? Laat dan direct echografie uitvoeren. Je hebt dan snel een duidelijk antwoord op jouw vragen.

Twijfel je bijvoorbeeld of je last hebt van een hielspoor, of waar de pijn in je schouder vandaan komt? Wij kunnen dat onderzoeken. Net zoals je klachten aan je ellenboog , knie of heup, een tendinitis, of een tenniselleboog. Wil je weten of je blessure na het sporten, of een andere heftige plotseling ontstane pijn echt ernstig is of dat je het wel even aan kunt kijken?  Of denk je dat je last hebt van artrose of andere langdurige vage klachten bij bewegen, etc?

In ziekenhuizen moet je vaak een paar dagen tot een paar weken wachten voor je terecht kunt. Bij ons kun je snel terecht voor een antwoord op je vragen. Bij ons kun je terecht voor direct echografie zonder wachtlijst.

Als je klachten of pijn hebt bij bewegen dan kunnen wij je vertellen wat er aan de hand is. Alle weefsels die te maken hebben met bewegingen kunnen wij onderzoeken.  Zo nodig zetten we direct de juiste behandeling in om je van de pijn af te helpen.

Maak direct een online afspraak

Echografisch fysiotherapeut David Kengen

David is al vanaf 2006 echografisch fysiotherapeut en heeft hier veel ervaring in opgedaan, o.a. met topsporters. Natuurlijk heeft hij al die jaren zijn kennis up-to-date gehouden met diverse nascholingen. Hij is zeer ervaren en kundig in het stellen van de diagnose.

David vertelt over echografisch onderzoek: “het geeft de cliënt en mij meer inzicht in de oorzaak en de ernst van de klacht. Het is een belangrijke toevoeging op het standaard onderzoek van de fysiotherapeut. Hierdoor kunnen wij een betere keuze maken voor de verdere behandeling van de klacht of je snel doorverwijzen als dit nodig mocht blijken.

innen Fysiotherapie OpMaat gebruiken we het direct echografisch onderzoek ook voor een snelle en gerichte vraag van de collega’s van David. Bijvoorbeeld als een therapie minder goed aanslaat dan jij en jouw behandelend fysiotherapeut verwacht hadden. Of als we een specifieke aandoening willen uitsluiten zodat we gericht kunnen behandelen zonder risico’s. David kijkt samen met jou en je behandelend fysiotherapeut naar de echobeelden om te zien of de beelden de huidige klachten verklaren. We zien dan heel snel of de ingezette behandel beleid het juiste is of dat er aanpassingen nodig zijn om je herstel te bespoedigen.

Echografie

De mogelijkheden van echografie

Er zijn veel structuren die je met behulp van echografie goed in beeld kan brengen. Denk hierbij aan pezen, spieren, ligamenten en slijmbeurzen. Veranderingen in de structuur van deze weefsels zijn voor David Kengen zichtbaar met de echo. En hij kan je dat ook direct laten zien zodat je begrijpt waar jouw klacht vandaan komt. Dat maakt dat je aandoeningen, zoals spierscheuringen, peesklachten, slijmbeurs-ontstekingen, haematomen, cystes, ligament-scheuringen, calcificaties, afwijkingen aan groeischijven bij kinderen en sommige breuken kan opsporen. Denk aan aandoeningen als hielspoor, alle klachten/ontstekingen aan gewrichten, blessures en artrose.

Een ander voordeel is dat wij dynamisch kunnen kijken met behulp van de echografie. Dit doen we door jouw te laten bewegen tijdens het onderzoek. Dan kunnen we nog beter een structuur onderzoeken. Bijvoorbeeld de vorm van een spier of pees tijdens een aanspanning. Daarnaast kun je met echografie gemakkelijk links en rechts vergelijkingen maken. Echografie is in de praktijk makkelijk inzetbaar en een volledige scan van een lichaamsdeel of gewricht hoeft niet lang te duren. Jij weet dus binnen een half uurtje wat er aan de hand is.

Verder zien wij dat direct echografie je gerust kan stellen. Je krijgt bij direct echografie ook direct uitleg over de bijzonderheden die tijdens het onderzoek gevonden worden. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in je eigen lichaam. En hierdoor begrijp je de oorzaak beter en heb je meer vertrouwen in de behandeling en de uitvoering van oefentherapie / oefeningen. En natuurlijk kun je de oefeningen voor jouw klacht ook krijgen via Fysi-E. Van Fysi-E ontvang je een door jouw fysiotherapeut op maat gemaakt oefenprogramma specifiek voor jouw klachten.

Direct echografie als aanvulling op fysiotherapeutisch onderzoek

Niet alle aandoeningen komen even duidelijk naar voren tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek. Jouw fysiotherapeut krijgt met een fysiotherapeutisch onderzoek in de regel een heel goed beeld van je klacht. Een echo voorkomt dat er een verkeerde interpretatie wordt gemaakt of een of iets over het hoofd wordt gezien. Jij wilt een zo effectief mogelijke behandeling. En wij willen alles in het werk stellen om je die te geven. Dus als we geen duidelijke diagnose kunnen stellen dan zullen we je een echo adviseren. Bij ons kan direct echografie ingepland worden, zonder wachtlijst. Jouw fysiotherapeut kan dan direct, gericht weer verder met je behandelingen.

Andersom is het ook zo dat de echo opname niet direct iets zegt over de ervaren pijn of mate van beperkingen. Voor een vlotte diagnose is een direct echografie uitermate geschikt. Met of zonder daarop volgend behandeltraject. Met die diagnose kijken we vervolgens bij Fysiotherapie OpMaat naar jouw unieke doelen en lossen de beperkingen en de pijn samen met jou effectief op.

Echografie kosten

Indien je aanvullend verzekerd bent kost een direct echografie onderzoek jou €30,- . De kosten kun je niet verhalen bij de zorgverzekeraar. Er gaat daarnaast een rekening naar de zorgverzekeraar voor een intake. Als je al onder behandeling bent dan wordt er aan de zorgverzekeraar een behandeling gerekend. We willen open zijn over de kosten. Zodat jij weet wat je werkelijk betaald. Ter vergelijking: in het ziekenhuis wordt een echografisch onderzoek vanuit jouw eigen risico in de basisverzekering door jou betaalt. Een echografisch onderzoek in een ziekenhuis kost minimaal €85,- met daarboven op de kosten voor het consult van de arts etc.

Je bent bij ons welkom voor een los echo onderzoek zonder verder behandeltraject. Blijkt uit de echo dat fysiotherapie voor jou de oplossing van de klacht is? Dan kunnen wij direct starten met een behandeltraject. Ben je al onder behandeling bij een andere fysiotherapeut? Nodig hem/haar gerust uit om met je mee te komen naar onze praktijk. Dan heeft hij/zij direct inzage in de oorzaak van jouw klacht. En natuurlijk kunnen wij je, met de diagnose van de echografie, snel verwijzen naar de huisarts of een specialist. Ook daarmee win jij tijd in je herstel.

Snel van je pijn af? Direct echografie, zonder wachtlijst?  En direct een diagnose? Bij ons kan dit vaak nog dezelfde dag. Zo nodig starten we direct de behandeling. Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

Gespecialiseerde therapeut

David Kengen

David Kengen

Manueel Therapeut
In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik mij gespecialiseerd als arbeidsfysiotherapeut.