Heb je een verwijzing nodig?

Nee, je hebt géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. In de meeste gevallen kun je direct terecht bij de fysiotherapeut. Zonder verwijzing van een arts of specialist. Dat heeft voordelen. Zo komt je direct bij de specialist in beweging terecht. Zodat jij snel kunt beginnen met werken aan jouw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van de zorg. Wij hebben nauwe samenwerkingsverbanden met de huisartsen in de omgeving.

De fysiotherapeut zal de huisarts informeren over jouw behandeltraject, tenzij jij aangeeft dat je dat niet wenst. Als je besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij jou bijvoorbeeld alsnog doorsturen naar de huisarts of een andere medische discipline als hij in overleg met jou constateert dat deze je beter kan helpen bij jouw klacht.

In de meeste gevallen ben je bij ons wel op de juiste plek. Dan starten we gelijk met behandelen na de intake. Soms maakt de fysiotherapeut op korte termijn een vervolg afspraak. Het kan ook zijn dat hij je volgende afspraak maakt bij een van zijn collega’s binnen, of buiten, ons team. Omdat je daar beter op je plek bent met jouw klacht. Dat is wel zo prettig. Hoe sneller jij goed behandeld kunt worden, hoe sneller je herstelt.

Voor iedereen is er wel een specialist, of je jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk. Ook met specifieke klachten aan bijvoorbeeld je bekken, rug, COPD, hart en vaatziekten, schouder of een opgezette arm na een borstoperatie kunt je bij ons terecht bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Hebben wij de specialist niet in huis dan is er in onze brede samenwerkingsverbanden altijd wel een therapeut die bij jouw past.

Maak direct een online afspraak