Pijntje of signaal?

Heb jij af en toe een zeurend gevoel in je rug? Een knie die opspeelt na je gebruikelijke hardlooprondje? Of een schouder die stijf is na een dagje computeren?

Het is verleidelijk om deze signalen te negeren. Want ze zijn soms tijdelijk. Meestal zijn het vage klachten. En vaak lijken ze vanzelf over te gaan. Dat lijkt misschien zo. Want vaak is het een teken dat er iets mis is. Een pijntje op de ene plek is bovendien in veel gevallen een signaal van ernstiger klachten op een andere plek.

En precies daarom hebben we de Schijf-van-8 ontwikkeld!

Wanneer we pijntjes negeren, komen ze steeds vaker terug en worden ze erger. Een bezoek aan de fysiotherapeut wordt dan onvermijdelijk. We helpen je natuurlijk graag, maar liever hadden we je al gezien voordat de klachten echt ernstig waren. Met Schijf-van-8 kunnen we problemen en klachten al in een zeer vroeg stadium ontdekken. Als je de test hebt afgerond krijg je tips, adviezen en oefeningen die je eenvoudig in je dagritme kunt inpassen. Zo pak je die zwakke schakel heel gericht en effectief aan.

Schijf van 8

Blessures en klachten Voorspellen!

Dat klinkt als hocus-pocus. En toch: De Schijf-van-8 heeft vooral ook een voorspellende werking: we laten je zien welke pijnklachten of bewegingsproblemen op de loer liggen. Zelfs als je nu nog geen klachten hebt! Door snel in te grijpen, voorkom je dat die zwakke schakel nog zwakker wordt. Maar dat is niet alles. Vaak gaat ons lichaam zo’n zwakke schakel compenseren. Dan zien we dat andere spieren of gewrichten daardoor extra en/of verkeerd worden belast. Als fysiotherapeut zien wij dagelijks de gevolgen van het negeren van een pijntje. Wat feitelijk een signaal is van iets wat niet lekker functioneert.

De Schijf-van-8 laat je dus zien waar je problemen kunt verwachten. En wij laten je zien hoe je die problemen voorkomt. Met onze effectieve oefeningen en concrete adviezen geef je de zwakke schakels in je lijf de aandacht die ze verdienen. Zo werk je heel eenvoudig aan een sterk, lenig en blessurevrij lichaam.

Maak direct een online afspraak

Schijf van 8

Zo werkt de Schijf-van-8

Met de Schijf-van-8 testen wij je stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Voor iedere oefening kun je een score behalen tussen 0 en 5. Haal je 5 punten voor een van de oefeningen? Gefeliciteerd! Hou dit vast. Haal je een 4 of 3, dan is er werk aan de winkel! Je krijgt oefeningen mee, waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Wij zien je dan na twee maanden graag terug om te testen of je op de goede weg bent. Mis je de motivatie om alleen te trainen of vind je de oefeningen lastig? Doe dan mee met een van de trainingsgroepen: onze trainers/fysiotherapeuten houden je scherp én gemotiveerd!

Bij een score van 2 of lager is er waarschijnlijk sprake van een probleem en spreken we een behandelplan met je af. Met begeleiding van een van onze fysiotherapeuten en een aantal gerichte behandelingen, voorkom je dat jouw zwakste schakel een ‘chain-breaker’ wordt. Deze verdere behandelingen worden meestal door je verzekeraar vergoed.

Investeer in een gezond lijf !

De Schijf-van-8 is een geweldig instrument om klachten te voorkomen of om je weer snel klachtenvrij te maken én te houden. Heb je lichte pijnklachten? Ben je steeds wat stijver na het sporten? Of heb je een blessure die steeds weer terugkomt? Misschien wil je gewoon weleens weten hoe goed je in je vel zit? Maak een afspraak voor onze unieke check-up met de Schijf-van-8. Wij vertellen je dan direct wat je zwakke schakels zijn en hoe je deze kunt versterken.

Geen zwakke plekken? Fijn! Dan geeft deze test een prettig stukje zekerheid dat je goed bezig bent. Je hebt bovendien een mooi referentiepunt: als je over een half jaar of een jaar terugkomt voor je volgende check-up, krijg je goed inzicht in de ontwikkeling van je stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Een praktisch handvat om ook in de toekomst blessures te voorkomen en je lichaam soepel, fit en sterk te houden!

Start nu met de Schijf van 8 !

Werken aan een gezond lijf begint NU! Een sessie duurt ongeveer 30 a 45 minuten. Dit kan op elke vestiging en wordt gedaan door één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Een sessie met de Schijf-van-8 kost standaard slechts €49,75 . Als uit de resultaten van de Schijf-van-8 blijkt dat een behandelplan nodig is dan komt het behandelplan meestal in aanmerking komen voor vergoeding. Je fysiotherapeut kan je hier meer over vertellen.

Schijf van 8

Gespecialiseerde therapeuten

Taipio Wolfjager

Taipio Wolfjager

Sportfysiotherapeut
Ik ben in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam.
Johan Horst

Johan Horst

Fysiotherapeut
Ik ben in 2008 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut met een speciale interesse voor sportfysiotherapie/revalidatie.
Jim Paul Terlingen

Jim Paul Terlingen

Manueel Therapeut
In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Thim van der Laan.