Manuele therapie

Manuele Therapie : een krachtige oplossing!

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die snel effect geeft. De therapie is gericht op het beter laten functioneren van de gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Binnen onze praktijk werkt de manueel therapeut nauw samen met de andere specialisten van het team. Hierdoor bieden zij u samen een snelle, blijvende oplossing voor uw klacht.

 

Wat betekent dit voor u?

 

Onze praktijkassistentes luisteren naar uw verhaal. Zij weten wie van ons team u het beste met uw klacht kan helpen. Door goed te luisteren naar uw verhaal kan uw klacht het snelste verholpen worden. Indien u vraagt naar de manueel therapeut wordt direct bij een van onze manueel therapeuten een afspraak aangeboden.

nekpijn

Is manueel therapie voor u een goede aanvulling?

 

Uw fysiotherapeut start samen met u de behandeling. Gaandeweg uw behandeltraject ziet de therapeut dat u goed baat kunt hebben bij manueel therapie. Natuurlijk is het voor u prettig om bij een persoon onder behandeling te zijn. Maar soms kan een andere therapeut een snelle verbetering van uw klacht bieden. Ons team kent elkaars krachten en weet welke aanvullende behandeling goed bij kan dragen aan uw herstel. Manueel therapie, bekken fysiotherapie en sport fysiotherapie zijn specialisaties die veel toe kunnen voegen. Uw fysiotherapeut is hier natuurlijk goed van op de hoogte en deelt zijn kennis graag met u.

Uw therapeut bespreekt met u de mogelijkheden:

 

  • Er volgt een gezamenlijke behandeling.

 

Uw therapeut maakt met u een afspraak waarbij de manueel therapeut ook aanwezig zal zijn. Samen kijken zij naar uw klacht en de manueel therapeut geeft informatie, adviezen en voert manuele technieken uit waarna uw behandeling bij uw therapeut voortgezet kan worden. Zo nodig wordt dit herhaalt of wordt de behandeling over genomen door de manueel therapeut als dit nodig blijkt te zijn.

 

  • Uw therapeut draagt u over aan de manueel therapeut.

 

Uw therapeut informeert de Manueel therapeut over de voortgang van uw behandeltraject. Daarbij worden concrete vragen neergelegd die voor uw behandeling belangrijk zijn.

 

Uw behandeling wordt ( tijdelijk) overgenomen door de manueel therapeut. De Manueel therapeut zal u altijd op zijn specifieke wijze onderzoeken alvorens hij de therapie inzet. Als de manueel therapeut klaar is met zijn deel van de therapie wordt u weer overgedragen aan uw fysiotherapeut. Soms is de inzet van de manueel therapeut voldoende en sluit de manueel therapeut samen met u het traject af.

 

Natuurlijk blijft uw fysiotherapeut op de hoogte van uw behandelingen. Ons team werkt nauw samen en blijft bij u betrokken tijdens uw gehele traject. Door onze specialisten samen te laten werken bent u snel van uw klacht af en blijft deze ook weg.

 

Kijk bij onze diverse locaties naar de informatie van onze medewerkers en kies de therapeut die het beste past bij uw klacht.

Slider

Neem contact met ons op