Overige klachten

Hoe werkt Online Fysiotherapie?

Of je nu naar de praktijk komt of je fysiotherapeut spreekt via een online fysiotherapie consult; wij geven een goede invulling aan je behandeling. Voor een goede behandeling is het in een aantal gevallen niet nodig dat je naar de praktijk komt. Dan kunnen wij je op afstand van je klachten afhelpen. Ook een combinatie van behandelingen in de praktijk en via online fysiotherapie consulten is heel goed mogelijk. Op die manier hoef je niet iedere keer naar de praktijk te komen.

Een voordeel voor jou is dat de fysiotherapeut via de online weg adviezen kan geven voor jouw situatie. Heb je vragen over je werkhouding? Die kunnen we via een online fysiotherapie consult uitstekend observeren. Ook bij klachten tijdens het sporten kijken wij mee! Denk daarbij ook aan oefeningen: door met jou mee te kijken hoe je deze oefening thuis uitvoert krijg je direct goede aanwijzingen zodat jij de oefening thuis goed kunt herhalen. Nog een voordeel: online afspraken zijn veel flexibeler in te plannen!

Online fysiotherapie consulten worden door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Omdat verzekeraars weten dat een online afspraak in onze praktijk net zo waardevol is als een afspraak in de praktijk. Hier kunnen we ook kosten voor jou besparen. Soms kun je een gemaakte afspraak niet nakomen. En bel je je afspraak te laat af. Als je niet naar de praktijk kunt komen door b.v. vervoersproblemen of je thuissituatie dan zetten wij de behandeling om in een online fysiotherapie consult om kosten voor jou te voorkomen.

Ook bij verplichte thuisquarantaine om het Coronavirus te bestrijden is online fysiotherapie een goede oplossing waardoor je behandelingen toch door kunnen gaan. Als de regels van de overheid dit noodzakelijk maken kunnen wij alle behandelingen omzetten naar Online Fysiotherapie.

Maak direct een online afspraak

Hoe kan fysiotherapie online plaatsvinden?

Fysiotherapie is toch een fysieke behandeling? Bij Online Fysiotherapie doen we eigenlijk precies hetzelfde als in de praktijk: De fysiotherapeut spreekt met je door hoe het met je gaat en geeft adviezen en tips om de oefeningen en bewegingen op de juiste manier uit te voeren.

Bij Fysiotherapie OpMaat zijn we intussen uitgebreid getraind in Online Fysiotherapie, waardoor we er best goed in geworden. Wij geven je daarom 100% garantie dat je de behandeling niet hoeft te betalen als je niet tevreden bent. We schrijven dan ook geen behandel tegoed af van je zorgverzekeraar.

Online fysiotherapie

Altijd starten met een intake gesprek

Dit is mogelijk via een online fysiotherapie consult, telefonisch of gewoon in de praktijk. In het online intakegesprek wordt de klacht besproken en wordt er gekeken naar welke behandeling het beste bij jou past. De fysiotherapeut haalt het grootste gedeelte van de informatie uit dit vraaggesprek en kan op deze manier bepaalde klachten uitsluiten en tot een diagnose komen. Kan dit gesprek niet in de praktijk plaatsvinden? Geen probleem, de fysiotherapeut belt jou per telefoon of via een veilige verbinding. Hoe eenvoudig dit werkt wordt uitgelegd in de mail die je ontvangt na je aanmelding.

Aan de slag met Online Fysiotherapie!

Nadat de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, krijg je advies wat je kan doen om klachten te verminderen. Dit kan een combinatie van behandelingen in de praktijk en via Online Fysiotherapie zijn. Afhankelijk van jouw wensen en de mogelijkheden.

Het Online Fysiotherapie traject

De ene keer kom je naar de praktijk. De andere keer spreek je jouw fysiotherapeut via een online fysiotherapie consult. Afhankelijk van wat het beste past bij jouw situatie! De fysiotherapeut kan bepalen of er andere oefeningen nodig zijn, of dat de bestaande oefeningen vaker, lichter of juist zwaarder moeten worden. Mogelijk breidt de fysiotherapeut het aantal oefeningen uit of wisselt deze af.

Jim Paul Terlingen

Wanneer je hersteld bent

Tijdens en na het behandeltraject houdt de fysiotherapeut jouw voortgang in de gaten. Wanneer je klacht over is zal de fysiotherapeut na één of twee weken contact met jou opnemen om van jou te horen hoe het gaat. Ervaar je nog klachten? Heb je nog vragen? We staan ook dan voor je klaar.

Wij dragen ons steentje bij

Iedereen gezond in beweging, dat is ons motto. En in deze bijzondere tijd nog belangrijker dan ooit hiervoor. Doordat we trainingen hebben gevolgd in Online Fysiotherapie kunnen wij iedereen goed helpen. Ongeacht of je nu naar de praktijk kunt komen of niet. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan het betaalbaar en bereikbaar houden van de zorg.

Voorbeelden van online fysiotherapie

  • Heb je vragen over je werkhouding? Via een online fysiotherapie consult kijken we naar jouw werkhouding op je werkplek. Zo kunnen we je uitstekend observeren. En je direct adviezen geven over de aanpassingen van jouw werkplek. Als je werkplek goed is worden je klachten direct een stuk beter. Naast de adviezen geven we je een paar goede oefeningen. Die leggen we je goed uit zodat je ze thuis kunt herhalen. En zo ben je, zonder dat je de rit naar de praktijk hebt hoeven maken, al op weg naar een goede oplossing van je klacht.
  • Ook bij klachten tijdens het sporten kijken wij mee. Jij zorgt ervoor dat je op je favoriete sport locatie bent tijdens het online consult. Je laat ons zien wat je doet en wij kunnen kijken wat je anders kunt doen om te voorkomen dat dezelfde pijn/blessure steeds terug komt. Ook dan geven we je een paar oefeningen die afgestemd zijn op je belastbaarheid en op de ernst van je blessure. Die kun je, na de goed uitleg, thuis of op je sportclub herhalen.
  • Maar ook bij andere klachten kunnen we je via een online consult goed helpen. Denk daarbij aan oefeningen: door met jou mee te kijken hoe je deze oefening thuis uitvoert krijg je direct goede aanwijzingen zodat jij de oefening thuis goed kunt herhalen. Het enige dat we eigenlijk niet kunnen doen is je aanraken. Daarvoor moet je echt nog naar de praktijk komen. Maar al het andere kan online. En dat is best veel.

Nog een voordeel: online afspraken zijn veel flexibeler in te plannen! Het scheelt je een hoop reistijd. En het kan eigenlijk op ieder plekje op de wereld waar jij bereik hebt. Als je je mobiel bij hebt of een ander beeldscherm dan kunnen wij je al online behandelen. En zo zijn wij eigenlijk altijd direct bereikbaar voor advies als jij vragen hebt over jou klacht.

Door de verschillende Lockdowns zijn wij goed geworden in behandelen via een online consult. Als het na zo’n online intake en advies toch nog nodig is dat je naar de praktijk komt dan kan dat ook bij een praktijk bij jou in de buurt. We sturen dan al onze bevindingen naar jou. Jij neemt het mee naar de fysiotherapeut die jij kiest. Zo nodig belt jouw fysiotherapeut van Fysiotherapie OpMaat nog even met je fysiotherapeut in de buurt om alles door te spreken. En dan kun jij gewoon verder met je fysio in de buurt.

Gespecialiseerde therapeuten

Taipio Wolfjager

Taipio Wolfjager

Sportfysiotherapeut
Ik ben in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam.
Evelien Kuijt

Evelien Kuijt

Fysiotherapeut
Ik ben in 1985 afgestudeerd als fysiotherapeut in Utrecht. Sinds 2003 werk ik bij Fysiotherapie OpMaat.
Jim Paul Terlingen

Jim Paul Terlingen

Manueel Therapeut
In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Thim van der Laan.