Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie als totaal pakket

Bij bekkenfysiotherapie wordt vaak gedacht aan incontinentieklachten. Fysiotherapie OpMaat biedt meer mogelijkheden. Bij klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren kan bekkenfysiotherapie uitkomst bieden. Onze bekkenfysiotherapeut, Sanne van Wageningen, heeft een 3-jarige Master opleiding gevolgd. Hierdoor kan zij uw klacht goed beoordelen en behandelen. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring binnen diverse werkomgevingen. Sanne werkt nauw samen met de specialisten van het Diakonesse ziekenhuis in Zeist. Sanne heeft daar ook een praktijklocatie. Zij kiest er bewust voor om naast haar eigen praktijk met de therapeuten van Fysiotherapie OpMaat samen te werken. Dit doet zij op onze locatie in Den Dolder. Omdat wij ervaren dat door deze goede samenwerking klachten snel verbeteren en verholpen kunnen worden. Samen met u wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

 

Wanneer Bekkenfysiotherapie?

 

Problemen in het bekkengebied kunnen zowel bij vrouwen, mannen en kinderen voorkomen, ongeacht de leeftijd. Bij onderstaande klachten kan de bekkenfysiotherapeut iets voor u betekenen;

  • Niet te onderdrukken, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Behandeling

 

De bekkenfysiotherapeut helpt om de bekkenbodem en omliggende spieren bewust te gebruiken en te voelen. Na het bespreken van uw klachten worden deze onderzocht om de oorzaak te bepalen.

Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem verbeterd, Daarbij is het ook belangrijk om de stabilisatie rondom de lage rug en het bekken te verbeteren. Er is aandacht voor ademhaling en ontspanning van het bekkengebied. Ook het opvangen van de zogenaamde buikdruk wordt geoefend. Denk hierbij aan hoesten en tillen.

Sanne van Wageningen focust zich vooral op de verbetering van de functie en de mogelijkheden en oplossingen in het dagelijks leven. Uw beleving van de klacht en de door u gewenste oplossing staan daarbij centraal. Bel met onze praktijkassistenten. Of neem via onderstaande button contact op voor meer informatie over de mogelijkheden bij Fysiotherapie OpMaat of om direct een afspraak met Sanne te maken.

Hardloopclinic

Neem contact met ons op