Blijf jij in beweging?

Blijf jij in beweging?

Door de situatie in het land en de steeds wisselende maatregelen zien wij dat onze klanten zichzelf vergeten. Geldt dat ook voor jou? Blijf jij in beweging? We begrijpen dat het lastig is. Je kunt niet zomaar even gaan sporten. Wanneer moet je thuiswerken? En als je kinderen hebt dan maak je je vast ook zorgen over het onderwijs en hun sociale ontwikkeling.

Je sociale leven moet je steeds meer plannen. De tijden waarop je samen met vrienden en familie buiten de deur kunt eten of een drankje kunt doen veranderen steeds. En de plekken waar je zomaar binnen kunt lopen ook. Je weet op dit moment niet of je plannen van volgende week door kunnen gaan, terwijl je sommige van je vrienden al heel lang niet even rustig hebt kunnen spreken. Contacten verwateren terwijl ze wel een aanvulling zijn op jouw leven. En dat doet iets met je lijf.

En dan is er nog de onzekerheid: als jij of een van je dierbaren ernstig ziek wordt is dan de noodzakelijke zorg beschikbaar?

Stress heeft altijd gevolgen!

Het zijn grote zaken die wij ook niet kleiner kunnen maken of willen ontkennen. En we zien dat dit veel stress oplevert. Een verhoogt cortisol gehalte, het stresshormoon, is echt schadelijk. En dat los je het beste op door even goed voor jezelf te zorgen. Ook in deze moeilijke tijd is dat echt heel erg belangrijk. Blijf jij in beweging?

Wij weten hoe belangrijk het is om gezond in beweging te blijven. Daarom willen we jou graag helpen om in beweging te blijven. Heb je last van je rug? Download onze rug oefeningen. Deze oefeningen kun je eenvoudig thuis uitvoeren. Door ze 1 of 2 x per dag te doen houd je je rug gezond en soepel. Merk je dat je schouder– of nekklachten steeds weer opspelen? Stuur ons even een WhatsApp bericht. We kunnen je snel wat specifieke tips geven om door te kunnen.

Zorg goed voor jezelf!

Daardoor blijft jouw weerstand optimaal en kun je veel beter voor anderen zorgen. Dus negeer de signalen van je lijf niet. Last van je spieren, je nek, strakke schouders, rugpijn, of waar dan ook in je lijf vraagt om actie. Maar: Blijf jij in beweging? Je voelt je moe, je werkt hard, je houdt met iedereen rekening. Je stapt in bed en denkt: “morgen moet ik er toch maar eens wat aan gaan doen”. Vervolgens onderneem je geen actie en ben je een week verder. Of je denkt: “met alles wat er in de wereld speelt is mijn klacht echt totaal onbelangrijk”.

Je doet je uiterste best om goed te zorgen voor iedereen om je heen. En je vergeet daarbij goed voor jezelf te zorgen. Terwijl je alle anderen om je heen het beste helpt door ook goed voor jezelf te zorgen.

Waarom voor jezelf zorgen?

  1. Je dierbaren zien heus wel dat het niet zo goed met je gaat. Zorg dus goed voor jezelf. Dan hoeven zij zich geen zorgen te maken over jou.
  2. Je voorkomt dat je klachten erger worden waardoor je meer zorg nodig hebt dan dat je nu nodig hebt.
  3. Met een gezond lijf blijft je weerstand optimaal omdat je goed in beweging kunt blijven.
  4. Pijn kost energie. Dus als jij goed voor je lijf zorgt voorkom je dit. Die extra energie kun je voor andere zaken gebruiken. Je weerstand blijft hoger.

Wij kunnen je helpen met onderzoek, adviezen, tips en oefeningen via online fysiotherapie. Maar natuurlijk kun je ook naar één van onze locaties komen als er meer nodig is. Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM, de GGD en onze beroepsgroepen waardoor onze praktijk een veilige omgeving is. Vraag je fysiotherapeut om hulp om je lijf weer helemaal fit te krijgen, zodat jij soepel kunt bewegen. Maak hiervoor direct een afspraak in onze online agenda.

Je bent welkom met al je vragen.

Team Fysiotherapie OpMaat