Fysiotherapie tijdens je vakantie

Je kent het vast wel; Het hele jaar hard gewerkt en echt toe aan vakantie. Je tilt de laatste zware koffer in de auto en TJAK! Het schiet in je rug. Maar iedereen staat klaar voor vertrek en je denkt: “Het zal wel meevallen….we gaan rijden!”. Aangekomen op je vakantiebestemming kom je met moeite uit je auto van de pijn in je rug en maak je je zorgen of je morgen wel uit je bed kunt komen met deze rugpijn. Of je bent al op vakantie en maakt een misstap bij een potje beachvolleybal waardoor je een blessure aan je enkel oploopt. Je enkel wordt al snel dik en pijnlijk en je weet niet wat je moet doen om je vakantie zo goed mogelijk voort te kunnen zetten. 

Een blessure tijdens je vakantie is het laatste waar je op zit te wachten. Je wil graag zo snel mogelijk antwoord op je vragen: “Is het ernstig?”, “Moet ik professionele hulp gaan zoeken?”, “Wat kan ik zelf doen om ervoor te zorgen dat ik snel herstel van deze blessure?” Een fysiotherapeut kan antwoord geven op deze vragen, maar je hebt geen zin om buiten je vertrouwde omgeving of in een ander land een fysiotherapeut te gaan zoeken. Online fysiotherapie kan dan uitkomst bieden tijdens je vakantie.

Online fysiotherapie op vakantie

Bij Fysiotherapie OpMaat hebben we ons gespecialiseerd in online fysiotherapie. Je hoeft er niet voor naar de praktijk te komen, dus ook tijdens je vakantie kun je bij ons altijd terecht voor fysiotherapie. Wij doen dit via een videoconsult. Je kunt dan al je vragen stellen en je krijgt uitleg waar je direct mee aan de slag kunt. Via het beeldscherm kan de fysiotherapeut van Fysiotherapie OpMaat testen doen waardoor we je kunnen vertellen wat er aan de hand is. Dat kan gewoon met je mobiele telefoon of laptop op een plaats en tijd die jou het beste uitkomt.

Hoe werkt fysiotherapie op vakantie?

Klik hier om direct een afspraak te kunnen maken in onze agenda. Kies vervolgens voor de optie “afspraak fysiotherapie online” om een online videoconsult met een fysiotherapieut naar jou keuze in te plannen. Daarna krijg je de mogelijkheid een fysieke locatie toe te voegen aan je afspraak. Meestal hebben we op de locatie Den Dolder het eerst een moment vrij om jou te helpen. Maar een andere locatie mag natuurlijk ook, je hoeft er immers niet zelf naartoe! Loop het keuzemenu verder door en je ontvangt direct een mail met de bevestiging van je afspraak. Van onze praktijkassistente ontvang je daarna nog een e-mail met een link voor een beveiligd videoconsult met jouw fysiotherapeut. Op het afgesproken tijdstip klik je op de link en kun je al je vragen stellen.

Je weet meteen waar je aan toe bent

Wij weten, met onze jarenlange ervaring, dat juist onzekerheid bijdraagt aan de stress en de pijn. Als we geconstateerd hebben wat er aan de hand is kunnen we adviezen en tips geven om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt. Wanneer jij weet wat er aan de hand is en als je weet wat je moet doen en laten om erger te voorkomen geeft dat rust. Als je daarnaast weet wat je zelf kunt doen om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen geeft dat duidelijkheid. We kunnen zelfs een oefenprogramma maken dat jij op je mobiel kunt openen. En natuurlijk kunnen we op afstand het behandeltraject alvast starten; we spreken je zo nodig nog een paar keer op je vakantieadres. Op die manier kun je jouw vakantie zo goed mogelijk voortzetten.

Wat als de blessure te ernstig is voor online fysiotherapie?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er direct actie nodig is. Heb je een blessure? Dan wil je weten of jouw blessure direct aandacht nodig van een professional om verdere schade te voorkomen? Ook dat kunnen wij prima vaststellen via een videoconsult. Moch

t het nodig zijn dat je naar een arts of fysiotherapeut gaat in je vakantieplaats dan sturen we jou per e-mail een verslag van het online intakegesprek. Dat verslag kun je meenemen naar je afspraak zodat ze je direct verder kunnen helpen. Met Google Translate kun je dat verslag eenvoudig vertalen in de taal van het land waar jij je in bevindt.

Als je thuiskomt

Mocht je dus last hebben van een blessure of iets anders op vakantie, weet dat je in ieder geval direct een afspraak kunt maken in onze agenda voor een goed advies van een van onze ervaren fysiotherapeuten. Je hoeft natuurlijk niet bij ons in de buurt te wonen. Als je bij thuiskomst in je eigen woonplaats nog fysiotherapie nodig hebt dan regelen wij dat alle informatie daar naartoe gaat.

Je zorgverzekeraar vergoedt deze behandelingen gewoon als je aanvullend verzekerd bent. Jouw zorgverzekeraar kent onze kwaliteit in videoconsulten en weet dat wij op afstand goede adviezen kunnen geven en je met zorg overdragen als dat nodig is. Wij werken samen met verschillende specialistische fysiotherapiepraktijken in het land. Dus kom je weer thuis of ben je op vakantie in Nederland en ken je zelf geen fysio die alles weet van jouw klacht? Dan helpen we je daarbij. 

Zo, nu kun jij gerust op vakantie. We hopen natuurlijk dat je ons niet nodig hebt tijdens je vakantie. Maar mocht dat wel zo zijn dan weet je ons te vinden.

Aanbevolen nieuwsberichten