Frozen Shoulder

Wat is een Frozen Shoulder?

 

Een Frozen Shoulder is een veel voorkomende aandoening. “Frozen shoulder” (capsulitis adhaesiva/adhesieve capsulitis) betekent letterlijk vertaald uit het Engels “bevroren schouder”. De Engelsen hebben het deze term gegeven omdat de schouder haast niet meer bewegen kan. Er is een forse stijfheid van het schoudergewricht. Dit kan gepaard gaan met hevige pijnklachten, waardoor de arm niet of nauwelijks meer gebruikt kan worden om te heffen of te draaien.

Bij een frozen shoulder is er sprake van een ontsteking in het schoudergewricht. Als gevolg daarvan gaat het kapsel om het gewricht krimpen en verdikken. Daardoor wordt de schouder stijf, zodat het niet meer alle bewegingen kan maken. Dit betekent dat ook de arm minder goed gebruikt kan worden. Het verrichten van alledaagse activiteiten, zoals wassen, aankleden en koken, kunnen daardoor moeilijker of zelfs onmogelijk worden.

Schouderpijn
overige klachten

Wat kunnen wij doen aan een Frozen Shoulder?

 

Fysiotherapie kan het herstel van een Frozen Shoulder op verschillende manieren bevorderen. Een therapie die heel goed werkt bij een langer bestaande Frozen Shoulder is Trigger Point Massage. Peter Verweij geeft deze therapie op de diverse locaties van onze praktijk. Dit geeft in veel gevallen heel snel resultaat. Op dit filmpje kun je zien wat de behandeling inhoudt.

 

Door de juiste plaatsing van de vingers en de juiste kracht op de schouder komt er weer beweging in een schouder die heel lang “bevroren” is geweest. Natuurlijk zijn dit geweldige technieken! Je dient er wel rekening mee te houden dat je daarna nog behandelingen nodig hebt om het herstel door te voeren en te behouden. Wij stellen samen met jou een oefenprogramma op om de schouder(gordel) spieren te versterken. Een combinatie van oefeningen en mobilisatie van de schoudergordel heeft een positief effect op schouderpijn. Oefenen kan prima thuis. Als je lid bent van Sportcity kunnen wij je oefenprogramma integreren in je wekelijkse sportbeoefening.

Maak direct een online afspraak