Hardlopen opmaat

Hardlopen opmaat

Wil jij zonder beperking kunnen hardlopen?

Heb jij al meerdere keren geprobeerd hard te lopen, maar lukt het je niet om dit structureel vol te blijven houden? Heb jij al een tijdje niet meer gesport en zoek je een manier om fit te worden en fit te blijven?

Hardlopen is leuk en ontspannend. Ik hoor je al denken… Maar geloof mij, hardlopen wordt echt leuk wanneer het een tijdje weet vol te houden. Als je eenmaal lekker bezig bent ga je automatisch op zoek naar manieren om jezelf uit te dagen. Hardlopen kan soms gepaard gaan met pijntjes. Het is lastig om pijntjes goed van elkaar te kunnen onderscheiden, want wat is normale pijn en wat is pijn dat tot blessures kan leiden?

Beginnen met hardlopen is leuk, maar hoe hou je jezelf gemotiveerd om langer dan een paar weken door te blijven gaan?

Komt een hardloper bij de Fysiotherapeut…. 

In de zomer zien wij ze de praktijk in druppelen, hardlopers die vol enthousiasme starten en vervolgens al snel een blessure krijgen. Hardlopen wordt ieder jaar populairder.

Waarom ook niet? Het is goedkoop, het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen. Het is gezond, je hebt minder kans op hart- en vaatziektes. Bovendien is het een mooie manier om je gewicht onder controlle te houden. Iedereen kan hardlopen.

Dat denkt iedereen tenminste; het aantal hardloopblessures dat we in de praktijk langs zien komen laat ons een ander beeld zien. Het is, na voetbal, de meest blessuregevoelige sport. En omdat veel van deze blessures onstaan door een verkeerde looptechniek starten we bij Fysiotherapie OpMaat met een hardloopgroep.

Even voorstellen:

Mijn naam is Taipio Wolfjager, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut in opleiding, en Performance Trainer voor talentvolle sporters. Met mijn kennis heb ik een programma ontwikkeld: Hardlooptraining OpMaat. Onder mijn begeleiding ga ik je helpen om klachtenvrij 5 kilometer hard te kunnen lopen. Tijdens mijn trainingen zal ik je stapsgewijs kennis laten maken met ‘de wereld van het hardlopen’ .

Iedere training leer ik je specifieke technieken in balans, motoriek, spierkracht, etc.  die maken dat je blessurevrij kunt gaan en blijven hardlopen.

Informatieavond:

We starten op maandagavond 23 september op onze locatie in aan de Fornheselaan 6 in Den Dolder. Op deze avond zal ik uitleggen op welke manier wij samen jouw doelstelling zullen behalen: zonder beperking hardlopen. Samen beginnen is leuk, dus neem je kennissen en vrienden mee. Meld je aan bij onze praktijkassistentes via telefoonnummer 06-23684479., of stuur een mail naar info@fysiotherapieopmaat.nl .

Een Whatsapp kan natuurlijk ook:naar 06-2304526.