Echografie

Direct uw diagnose zonder wachtlijsten

U wilt graag direct weten wat er aan de hand is als u pijn of ongemak ervaart. Wachtlijsten in ziekenhuizen kunnen oplopen tot wel 4 weken. Bij Fysiotherapie OpMaat kunt u direct terecht voor een echografie zonder wachtlijst. Eu krijgt ook direct de uitslag.

 

Wij gebruiken echografisch onderzoek tijdens de intake  om snel en nauwkeurig een diagnose te stellen.

 

Gelijkwaardige apparaten worden ook in ziekenhuizen gebruikt. Maar bij ons zijn er geen wachtlijsten. U kunt vaak nog dezelfde dag terecht.

Geen verwijzing nodig voor uw echo

Ook zonder behandeltraject kunt u bij ons terecht voor een snelle diagnose van uw klachten. U heeft hiervoor geen verwijzing van een arts nodig. Wilt u snel weten wat er precies aan de hand is in uw lichaam? Denk hierbij aan hielspoor, ontsteking van schouder, elleboog , knie of heup, tendinitis, tennis elleboog, blessures na sporten, artrose, langdurige vage of heftige klachten bij bewegen, etc. Bij ons kunt u direct terecht voor een antwoord op uw vragen.

 

Als u klachten of pijn heeft bij bewegen dan kunnen wij u vertellen wat er aan de hand is. Alle weefsels die te maken hebben met uw bewegingen kunnen wij onderzoeken.  Zo nodig zetten we direct de juiste behandeling in om u van uw pijn af te helpen.

Echografie

David Kengen

David is al vanaf 2006 echografisch fysiotherapeut en heeft hier veel ervaring in opgedaan, o.a. met topsporters. Natuurlijk heeft hij al die jaren zijn kennis up-to-date gehouden met diverse na-scholingen. Hij is zeer ervaren en kundig in het stellen van uw diagnose.

 

David vertelt over echografisch onderzoek: “het geeft de cliënt en mij meer inzicht in de oorzaak en de ernst van de klacht. Het is een belangrijke toevoeging op het standaard onderzoek van de fysiotherapeut. Hierdoor kunnen wij een betere keuze maken voor de verdere behandeling van uw klacht of u snel doorverwijzen als dit nodig mocht blijken.

 

Binnen Fysiotherapie OpMaat gebruiken we het echografisch onderzoek ook voor een snelle en gerichte vraag van de collega’s van David. Bijvoorbeeld als een therapie minder goed aanslaat dan u en uw behandelend fysiotherapeut verwacht had. Of als we een specifieke aandoening willen uitsluiten zodat we gericht kunnen behandelen zonder risico’s.

David kijkt samen met u en uw behandelend fysiotherapeut naar de echobeelden om te zien of de beelden uw huidige klachten verklaren. We zien dan heel snel of de ingezette behandel beleid het juiste is of dat er aanpassingen nodig zijn om uw herstel te bespoedigen.

Wat kan ik allemaal zien met behulp van een echografie-apparaat?

Er zijn veel structuren die je met behulp van echografie goed in beeld kan brengen. Denk hierbij aan pezen, spieren, ligamenten en slijmbeurzen. Veranderingen in de structuur van deze weefsels zijn voor David Kengen zichtbaar met de echo. En hij kan u dat ook direct laten zien zodat u begrijpt waar uw klacht vandaan komt. Dat maakt dat je aandoeningen, zoals spierscheuringen, peesklachten, slijmbeurs-ontstekingen, haematomen, cystes, ligament-scheuringen, calcificaties, afwijkingen aan groeischijven bij kinderen en sommige breuken kan opsporen. Denk aan aandoeningen als hielspoor, alle klachten/ontstekingen aan gewrichten, blessures en artrose.

Een ander voordeel is dat wij dynamisch kunnen kijken met behulp van de echografie. Dit doen we door tijdens het bewegen een structuur te onderzoeken. Bijvoorbeeld de vorm van een spier of pees tijdens een aanspanning. Daarnaast kun je makkelijk links en rechts vergelijkingen maken, echografie is in de praktijk makkelijk inzetbaar en volledige scan van een regio of gewricht duurt niet lang.

Verder zien wij dat echografie u gerust kan stellen. U krijgt direct uitleg over de bijzonderheden die tijdens het onderzoek gevonden worden. Hierdoor krijgt u meer vertrouwen in uw eigen lichaam. En hierdoor begrijpt u de oorzaak beter en heeft u meer vertrouwen in de behandeling en de uitvoering van oefentherapie / oefeningen.

Echografie versus fysiotherapeutisch onderzoek:

Niet alle aandoeningen komen even duidelijk naar voren tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek. Uw fysiotherapeut krijgt met een fysiotherapeutisch onderzoek in de regel een heel goed beeld van uw klacht. Een echo voorkomt dat er een verkeerde interpretatie wordt gemaakt of een of iets over het hoofd wordt gezien. U wilt een zo adequaat mogelijke behandeling. En wij willen alles in het werk stellen om u die te geven.

 

Andersom is het ook zo dat de echo opname niet direct iets zegt over de ervaren pijn of mate van beperkingen. Voor een vlotte diagnose is een echo uitermate geschikt. Met of zonder daarop volgend behandeltraject. Met die diagnose kijken we vervolgens bij Fysiotherapie OpMaat naar uw unieke doelen en lossen de beperkingen en de pijn samen met u effectief op.

De kosten

Indien u aanvullend verzekerd bent kost een echografisch onderzoek u €17,50. Er gaat daarnaast een rekening naar uw zorgverzekeraar voor een intake. Als u al onder behandeling bent dan wordt er aan uw zorgverzekeraar een behandeling gerekend.

De kosten kunt u niet verhalen bij uw zorgverzekeraar. Echter, indien u in het ziekenhuis een echografisch onderzoek laat doen worden deze kosten vanuit uw eigen risico op u verhaalt. Een echografisch onderzoek in een ziekenhuis kost minimaal €85,- met daarboven op de kosten voor het consult etc.

 

Voor een vlotte diagnose is een echo uitermate geschikt. U bent bij ons welkom voor een los echo onderzoek zonder verder behandeltraject. Bent u al onder behandeling bij een andere fysiotherapeut? Nodig hem/haar gerust uit om met u mee te komen. Dan heeft hij/zij direct inzage in uw klacht.

Is fysiotherapie voor u de oplossing van uw klacht dan kunnen wij direct starten met een behandeltraject. Met de diagnose van het echografisch onderzoek kijken we vervolgens bij Fysiotherapie OpMaat naar uw unieke doelen en lossen de beperkingen en de pijn samen met u effectief op.

En natuurlijk kunnen wij u met de diagnose van de echografie snel terugverwezen naar de huisarts of een specialist. Ook daarmee wint u tijd in uw herstel.

 

Snel van uw pijn af? Echografie zonder wachtlijst en direct een diagnose? Bij ons kan dit vaak nog dezelfde dag. Zo nodig starten we direct de behandeling.

Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Bel met 030-2285605 of mail via de onderstaande button.

Neem contact met ons op