Etalagebenen? Welkom bij ClaudicatioNet praktijk

Etalagebenen? Welkom bij ClaudicatioNet praktijk

Fysiotherapie OpMaat is vanaf nu aangesloten bij het ClaudicatioNet. Dit netwerk staat voor kwaliteit als het gaat om de behandeling van etalagebenen. Om hier als fysiotherapiepraktijk bij aangesloten te kunnen zijn dienen fysiotherapeuten binnen je organisatie een specifieke scholing hiervoor gevolgd te hebben. Vervolgens dient de praktijk inzichtelijk maken dat je met deze kennis werkt in de praktijk. Wij doen dat!

Evelien Kuijt heeft deze scholing met succes afgerond. Zij weet exact welke oefeningen, adviezen en therapie zij u kan bieden om de klachten van de etalagebenen zo goed mogelijk te verhelpen. Evelien werkt hierin nauw samen met de specialisten, huisartsen en huisartsondersteuners. Deze samenwerking maakt dat u altijd heldere adviezen krijgt die aansluiten op uw specifieke situatie. Door samen met u metingen uit te voeren ziet u uw verbeteringen duidelijk in kaart gebracht. Natuurlijk ervaart u de verbeteringen zelf doordat u minder last heeft van etalagebenen. Het gehele therapietraject wordt, met de juiste verwijzing, vanuit de basisverzekering 1-malig vergoed door uw zorgverzekeraar. Zelfs de 1e 20 behandelingen hoeft u niet zelf te betalen bij deze specifieke therapie.

Het ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk

Het netwerk brengt patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaat-lijden in Nederland. Om hierbij aangesloten te kunnen zijn dient een praktijk te voldoen aan de kwaliteitseisen. Fysiotherapie OpMaat heeft deze kwaliteit in huis.

 

Om aangesloten te blijven dient de therapeut regelmatig bijeenkomsten bij te wonen, aanvullende scholingen te volgen en inzichtelijk te maken naar de Landelijke Database voor Fysiotherapie dat de therapie tegen etalagebenen zorgvuldig en correct wordt ingezet. De wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit van de therapie wordt hiermee geborgd. En, als er nieuwe ontwikkelingen komen, is de therapeut hier direct van op de hoogte.

Fysiotherapie OpMaat kan hier geheel achter staan. Alle kennis en ervaringen kunnen op deze manier gedeeld worden en met elkaar weten we meer dan alleen. Op die manier kunnen wij u, met de kennis van alle therapeuten die zijn aangesloten bij het ClaudicatioNet optimaal helpen. En wij dragen graag bij aan de kennis van het ClaudicatioNet.

 

Fysiofitness

De behandeling van etalagebenen

Onder begeleiding van uw fysiotherapeut start u met een wetenschappelijk onderbouwt traject. Daarin bouwt u, letterlijk, stapsgewijs uw loopafstand op. Doordat dit gebeurt onder goede, duidelijke en meetbare omstandigheden kunt u veilig uw loopafstand vergroten. U voorkomt hiermee dat u meer klachten krijgt en steeds minder kunt. Met de therapie bereiken we dat u steeds meer kunt en minder klachten heeft van uw etalagebenen. De behandeling is gericht op het vergroten van uw loopafstand. Uit onderzoek blijkt dat de maximale loopafstand gemiddeld genomen minstens verdubbelt. In de praktijk zien wij betere resultaten.

 

 

Meer informatie over het nut van looptherapie vind u hier. Direct contact met ons? Bel 030-2285605 of mail naar info@fysiotherapieopmaat.nl